Jeśli lubisz azjatyckie smaki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie 🙂 Wartość energetyczna takiego posiłku to: 900 kcal, 54 g białka, 36 g tłuszczu, 92 g węglowodanów.
Składniki:
Pierś z kurczaka 200 g
Mango bez części niejadalnych 280 g (1 sztuka)
Makaron ryżowy 50 g
Mleko kokosowe light 200 g
Szczypiorek 5 g (łyżka)
Sezam 10 g (łyżka)
Przygotowanie: Mango sparzyć i usunąć z części niejadalnych, pokroić w kostkę i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Mięso oczyścić i pokroić w kostkę, dodać do mango z mlekiem kokosowym, wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut, w międzyczasie zamieszać, i jeśli sos będzie za rzadki, zdjąć górną pokrywę i pozostawić bez przykrycia w piekarniku. Gotowy sos połączyć z ugotowanym wg przepisu na opakowaniu makaronem i posypać sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem. A w linku filmik z gotowania–> https://vm.tiktok.com/ZMNgKkLVW/