Sezon na truskawki trwa 🙂 warto wykorzystać go w pełni! Na przykład przygotowując domowy sorbet bez dodatku cukru i sztucznych barwników. Idealny dla ochłody w upalne dni! 🙂 Wartość energetyczna w jednym lodzie: 55 kcal, 1 g białka, 0,5 g tłuszczu, 13 g węglowodanów.
Składniki:
Truskawki – 100 g (garść)
Kiwi – 40 g (1/2 szt.)
Przygotowanie: Truskawki umyj, usuń szypułki i zblenduj. Kiwi obierz i rozgnieć widelcem, a następnie ułóż w górnej części foremki. Truskawki wlej do foremki, zakryj szczelnie i włóż do zamrażarki na dwie godziny, ściągnij silikonową formę tak, by został patyczek i gotowe! 🙂
A w linku filmik instruktażowy 🙂 https://vm.tiktok.com/ZMNbMyxCR/